Ο αριστερός δεν κολά αφίσες στις κολώνες, αλλά ιδέες στο νου και στις καρδιές των ανθρώπων.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Όσο ζούμε φίλοι μου μαθαίνουμε !!




Αναρωτιόσασταν αγαπητοί μου φίλοι, πως θα ξεπλήρωναν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τα 200 εκατ. ευρώ που χρωστούσαν στην ΑΤΕ; Το μάθαμε νομίζω κι αυτό σήμερα!  ¨Ήταν απλό το κόλπο!! Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης χωρίσανε την ΑΤΕ στα δύο, στο  κακό κομμάτι και στο καλό κομμάτι, το υγιές. Στο κακό κομμάτι της Τράπεζας έμειναν και τα χρέη των δύο κομμάτων. Και όπως μάθαμε τόσα χρόνια από την πρακτική του νεοφιλελευθερισμού, κάθε κακό το κρατάει το Δημόσιο και κάθε καλό και κερδοφόρο εκχωρείται στους ιδιώτες. Το κακό λοιπόν κομμάτι με τα χρέη το κράτησε το Δημόσιο για να τα φορτώσει η σημερινή ντόπια τρόικα στους φορολογούμενους, για να τα ξεπληρώσει ο λαός μας, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι. Έχουμε καμιά απορία για το κακό κομμάτι? Καταλάβατε ποιοι θα πληρώσουν τα χρέη της Ν.Δ. & του ΠΑΣΟΚ?
Το άλλο κομμάτι ,το καλό κομμάτι, το υγιές,
το έδωσε ο πρώην μέτοχος και στέλεχος της Πειραιώς Προβόπουλος στην τράπεζά του. Και όταν λέμε το έδωσε εννοούμε πως δεν το πώλησε με διαγωνισμό, αλλά το «μεταβίβασε» με απόφασή του!!!! Στα Ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λοιπόν τα κέρδη και στην κοινωνία οι ζημιές!!
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρας κατήγγειλε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πως  πρόκειται για «Προμελετημένο έγκλημα» της κυβέρνησης, ώστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να διαγράψουν τα χρέη τους προς την Αγροτική Τράπεζα, να τα φορτώσουν  στον κρατικό προϋπολογισμό και να «να δωρίσει το υπόλοιπο, το λεγόμενο «καλό» κομμάτι της, σε τράπεζες, ενδεχομένως και υποδεέστερης πραγματικής χρηματοοικονομικής φερεγγυότητας από την ΑΤΕ σήμερα» και ότι  «ουσιαστικά θα πρόκειται για διπλή ανακεφαλαιοποίηση εκείνης της ιδιωτικής τράπεζας που θα αγοράσει την ελεύθερη βαρών ΑΤΕ. Δεν θα είναι λάθος. Είναι ήδη ένα προμελετημένο έγκλημα. Ένα μεθοδευμένο σκάνδαλο που εξελίσσεται κατά στάδια». Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι  «η συγκυβέρνηση Σαμαρά, αντί να ανακεφαλαιοποιήσει κατά προτεραιότητα την τράπεζα που έχει στο χαρτοφυλάκιο υποθηκευμένο το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής γης και περιουσίας, την τράπεζα-μοχλό για την αγροτική παραγωγή. Αντί να ανακεφαλαιοποιήσει, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τις άλλες τράπεζες, την τράπεζα που από το 2010 εφαρμόζει με επιτυχία ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, αλλά υπέστη τη ζημιά του PSI, ετοιμάζεται τώρα να εκμεταλλευτεί τη ζημιά που της προκάλεσε η προηγούμενη συγκυβέρνηση Παπαδήμου».
Τα παπαγαλάκια είναι έτοιμα να παρουσιάσουν την ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.
 Αν η Μικρασιατική καταστροφή, η μεγαλύτερη εθνική τραγωδία, οδήγησε στην οριστική Έξοδο των Ελλήνων από τις πατρίδες της Ιωνίας, του Πόντου, της Βιθυνίας, της Καππαδοκίας, την Ανατολικής Θράκης, η σημερινή ανίκανη πολιτική ηγεσία οδηγεί τη χώρα μέρα με τη μέρα στη δεύτερη μεγάλη εθνική τραγωδία, στην οριστική έξοδο της Χώρας από την Ευρωζώνη, για να αποτραπεί η άνευ όρων παράδοση της Εθνικής μας Κυριαρχίας στα ξένα συμφέροντα. Και η δεύτερη αυτή Εθνική τραγωδία παραπέμπει στο ΓΟΥΔΙ.  ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: