Ο αριστερός δεν κολά αφίσες στις κολώνες, αλλά ιδέες στο νου και στις καρδιές των ανθρώπων.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Η ασυλία της διαφθοράς και της διαπλοκής.


Μέσα στη λοβιτούρα της αγοραπωλησίας, οι αρχιερείς της διαφθοράς και της διαπλοκής αισθάνονταν ανασφαλείς. Διέπρατταν οφθαλμοφανώς ποινικά εγκλήματα και φρόντισαν να προστατευτούν με την περιβόητη βουλευτική ασυλία. Η οδυνηρή εμπειρία της Κατοχής και της μετεμφυλιακής εποχής βόλευε την κατάσταση. Έτσι με το άρθρο 86 του Συντάγματος και με τον ειδικό νόμο 3126/03 οι πολιτικοί και οι υπουργοί δεν υπάγονται πλέον στις κοινές ρυθμίσεις του Δικαίου, παρά το γεγονός ότι μια τέτοια αντιμετώπισή δημιουργεί δυσαρμονία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου.
Οι ηγεσίες των μεγάλων κομμάτων αποφάσισαν
να δώσουν ασυλία στους εαυτούς τους με βάση τη περιβόητη φιλοσοφία της ποινικοποίησης ή μη της πολιτικής ζωής του τόπου. Η κατάσταση αυτή οδήγησε τη χώρα στην παρακμή και στην καταστροφή. Οδήγησε σε μια ακόμα μεγάλη κρίση που έμεινε κι αυτή, προς το παρόν, ανολοκλήρωτη. Καμιά κρίση σ’ αυτή τη χώρα δεν ολοκληρώθηκε, για να αποτελέσει την απαρχή μιας άνοιξης, αφού ποτέ δεν ακολούθησε το τελευταίο αναγκαίο στάδιο της κάθε κρίσης, που είναι η κάθαρση. Γι’ αυτό η χώρα χαροπαλεύει σε μια πορεία παρακμής, σ’ ένα θανατηφόρο τέλμα.
Είναι αλήθεια κ. Σιούφα αυτά που γράφονται και λέγονται τις μέρες αυτές, ότι επί των ημερών σας αποφασίστηκε η χρηματοδότηση με 2 εκατομμύρια ευρώ, για να ξύσετε και να κάνετε σαγρέ, τα επικίνδυνα όταν βρέχει μάρμαρα που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο της Βουλής;;;??? Ο νέος πρόεδρος της Βουλής θορυβημένος από το κόστος αυτό έκανε νέα συμφωνία που έκλεισε στις 400.000 ευρώ και το Υπουργείο Οικονομικών έκρινε ότι η διεκπεραίωση των εργασιών γίνεται με 20.000 ευρώ, όσο δηλαδή είναι η αξία ενός μηχανήματος ξυσίματος, γιατί την εργασία μπορεί να την κάνει η τεχνική υπηρεσία της Βουλής! Δηλαδή 1.980.000 ευρώ διαφθορά και παρακμή!! Μόνο κάτω από ασυλία θα μπορούσατε να κάνετε τέτοια τερατώδη εγκλήματα κύριοι της Βουλής!!
Είναι αλήθεια κύριοι βουλευτές, αντιπρόσωποι των λαϊκών συμφερόντων, ότι η Εταιρεία των «Τράμ» παρουσιάζει ετήσιο έλλειμμα 30.000.000 ευρώ και επομένως το 2009 δεν έχει αυξηθεί ο κύκλος εργασιών της; Και παρόλα αυτά εσείς οι ασυλωμένοι διαχειριστές του Δημοσίου χρήματος τη διαλύσατε:
· τον Απρίλιο του 2009 οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Τραμ» ήταν 150 και το Σεπτέμβριο έγιναν «ως εκ δια μαγείας» 650 Μάλιστα κάτι μέρες πριν να εξαγγελθούν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου προσλήφθηκαν 60 άνθρωποι μέσα σε ένα 24ωρο . Ο Συνήγορος κ. Ρακιντζής έστειλε στη Δικαιοσύνη την υπόθεση της εταιρείας «Τραμ».
Είναι αλήθεια ότι η παλιά Ολυμπιακή φέσωσε το ΙΚΑ με 660.000.000 ευρώ, ότι μετά τις εθελούσιες εξόδους στον ΟΤΕ το έλλειμμα στον κλάδο σύνταξης είναι 600.000.000. Και βέβαια δεν ξεχνάμε πως η πλουσιοπάροχη εθελούσια έξοδος στον ΟΛΠ στοίχισε στον εργαζόμενο έλληνα 85.000.000 ευρώ. Ποιος σας εξουσιοδότησε να διαλύσετε την οικονομία αυτής της χώρας;;??Είναι φανερό. Ο νόμος που φτιάξατε κύριοι!!
Τέλος με τα όργανά σας καταφέρατε το ακατόρθωτο: Υγιείς με «τέσσερα μάτια» έπαιρναν επίδομα-σύνταξη αόμματου με ενυπόγραφα πιστοποιητικά γιατρών. Ποιοι είναι αυτοί οι γιατροί; Ποιων νοσοκομείων; Πήρατε τις άδειες άσκησης επαγγέλματος κανενός ή μήπως ανήκουν τα αθώα αυτά πλάσματα σε κόμματα και παρανόμησαν γιατί τους πιέσατε με σημειώματα, που τα κρατάνε και σας κρατάνε;
Είναι αλήθεια κ. Υπουργέ των Εσωτερικών ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είναι 7.000 δηλαδή περίπου 6 φορές περισσότεροι από όσους έχει το Αγγλικό BBC;;!! Ακόμα σας ρωτάω για να μάθω δεν είναι διαφθορά υπό ασυλία το γεγονός ότι στην εποχή της ταχύτητας και των πολλαπλών ηλεκτρονικών μέσων και κάτω από τον ιδιο φόρτο εργασίας οι 804 εργαζόμενοι των 16 μισθών!!! της βουλής του 2007, έγιναν σήμερα 1.581 και χωρίς καν να περάσουν από ΑΣΕΠ!!
Είναι αλήθεια ότι οι στρατιωτικοί παίρνουν «πάγια οδοιπορικά»! είτε ταξιδέψουν είτε όχι; Παίζετε κύριοι της βουλής με τα λεφτά του κοσμάκη, γιατί βρίσκεστε κάτω από ασυλία νομική και σήψη ηθική. Αποτελείτε παραδείγματα προς αποφυγήν. Παρακμή!!
Διότι παρακμή είναι, όταν η πρώην Υπουργός Βάσω Παπαντρέου παραδέχεται και δηλώνει ότι «δυστυχώς στο ΠαΣοΚ δεν έγινε ποτέ κάθαρση. Αισθάνομαι αλληλέγγυα με όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, αλλά όχι με εκείνους σε όλα τα επίπεδα που έφτιαξαν περιουσίες στα χρόνια διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ. Όλους αυτούς τους θέλουμε στο ΠαΣοΚ; Αν τους θέλουμε, να το πούμε. Διότι σε τέτοια περίπτωση εγώ δεν θέλω να έχω καμία σχέση». Ακούγονται όλα αυτά και από πλευράς δικαιοσύνης δεν κουνιέται φύλλο!!
Παρακμή είναι, όταν ο κ. Αντώναρος από την άλλη πλευρά φωνάζει εναγώνια για να σώσει τους «βατοπεδινούς», ότι «δεν πρόκειται να συμβάλλουμε σε καμία περίπτωση στην πρόθεση που έχει το ΠΑΣΟΚ να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας Παραλίγο να φωνάξει: Αφήστε τους κλέφτες του Δημοσίου χρήματος ήσυχους. Δε φταίνε!!
Παρακμή και αναχρονισμός είναι, όταν το ΚΚΕ θυμάται τα παλιά και κλείνει τα μάτια μπροστά στα τωρινά, τονίζοντας ότι «η ποινικοποίηση της πολιτικής μας ζωής στην πράξη είναι φασιστική μέθοδος. Και όποτε εφαρμόστηκε, δίχασε βαθιά τον ελληνικό λαό (δεν ωφελήθηκε κανείς, ηθικά τουλάχιστον, από την επιβολή της). Αλλά απορύθμιζε πάντοτε τη ζωή ολόκληρου του έθνους. Μία από τις σοβαρότερες αιτίες που οδήγησαν το Ελληνικό Έθνος στον αλληλοσπαραγμό του Εμφυλίου Πολέμου, ήταν και η «ποινικοποίηση της πολιτικής μας ζωής». Δεν είναι λοιπόν φασισμός η κλοπή του δημοσίου χρήματος και η χρεοκοπία της χώρας με τις ευλογίες και την ομπρέλα της Βουλής!! Οι ¨ελληνες πολίτες είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Το ξεχάσατε αυτό; Αλλά φαίνεται πως η διαφθορά δεν ενοχλεί τους Έλληνες πολιτικούς και δεν εννοούν να βγούν από το λήθαργο. Καμπάνες χτυπούν. Ξυπνήστε επί τέλους «ασυλωμένοι» άρχοντες, όσο έχετε ακόμα καιρό, όσο το ποσοστό της ανεργίας δεν έχει εκτιναχτεί. Γιατί τότε οι εκτός των τοιχών πεινασμένοι θα φάνε ζωντανούς τους εντός. Τα τοίχη δεν αντέχουν στην ορμή των πεινασμένων. Εύκολα πέφτουν και τότε αλλοίμονο απ’ τους χορτάτους που είναι μέσα και οι «ασυλωμένοι» είναι κι αυτοί και χορτάτοι και μέσα και πολύχρωμοι!!
Στην Ιταλία το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική την διά νόμου ασυλία του Μπερλουσκόνι και υπογράμμισε ότι ο νόμος αυτός παραβιάζει τη βασική συνταγματική αρχή που ισχύει στη χώρα, σύμφωνα με την οποία όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
Στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης τα πράγματα είναι διαφορετικά λέει ο κ. Παύλος Ελευθεριάδης που διδάσκει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. «Εκεί το κράτος δικαίου δεν είναι μόνον φτηνό σύνθημα. Η Δικαιοσύνη εκεί μπορεί και ερευνά τους πάντες. Εκεί η «ποινικοποίηση» της πολιτικής ζωής, δηλαδή η σοβαρή λογοδοσία, είναι αρετή και είναι αναγκαίο στοιχείο της δημοκρατίας. Όσο πιο πολλή «ποινικοποίηση», τόσο καλύτερα για την υπόληψη της πολιτικής».
Στη Βρετανία, για παράδειγμα, δεν υπάρχει ούτε βουλευτική ασυλία, ούτε νόμος περί ευθύνης υπουργών. Όλοι υπόκεινται στη Δικαιοσύνη εξίσου (και γι' αυτό οι πολιτικοί χρηματοδοτούν γενναιόδωρα και προστατεύουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ώστε να έχουν σοβαρούς και ικανούς δικαστές, που φυσικά τελικά ωφελούν και τους απλούς πολίτες). Η παραμικρή εικασία οδηγεί σε δικαστική ή διοικητική έρευνα και, αν προκύψουν ενδείξεις, σε άσκηση ποινικής δίωξης. Πρόσφατα ο ίδιος ο εν ενεργεία τότε πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ ερευνήθηκε δικαστικά για ενδεχόμενες παράνομες χρηματοδοτήσεις του Εργατικού Κόμματος». Όπως είπε πρόσφατα και ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου "πρέπει να υπάρξει ένα νέο όραμα για την Ελλάδα, το όραμα μιας χώρας σοβαρής, μικρής, αλλά αξιοπρεπούς και ανταγωνιστικής".
Η ασυλία που παρέχει καταχρηστικά το Ελληνικό Σύνταγμα στους πολιτικούς δεν έχει πια νόημα, γιατί καταστρέφει το κύρος της Δημοκρατίας, αποδυναμώνει το θεσμό της Δικαιοσύνης και οι πολίτες πείθονται όλο και περισσότερο, πως οι πολιτικοί στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν στο κράτος δικαίου, στην αρχή δηλαδή ότι όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του νόμου. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα να καταργηθεί αυτός ο περιβόητος νόμος περί ευθύνης υπουργών με ομόφωνη απόφαση της Βουλής μέχρι να διαγραφή από το Σύνταγμα και να υπαχθούν οι πολιτικοί και οι υπουργοί στις κοινές ρυθμίσεις του Δικαίου. Οι διατάξεις αυτές δεν καλύπτουν τους λειτουργούς της Βουλής των Ελλήνων, αλλά τους εχθρούς της Δημοκρατίας γιατί προσφέρει ασυλία στην ποικιλόμορφη διαφθορά και στην πολύτροπη διαπλοκή. Η πίστη στη Δημοκρατία υπονομεύεται και η υπόληψη της πολιτικής κατρακυλά. Εγκαταλείψετε τις αγκυλώσεις. Από τη μετεμφυλιακή εποχή μέχρι σήμερα πέρασαν πολλά χρόνια. Τα κόμματα νομιμοποιήθηκαν. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι ώριμη να προχωρήσει. Η Χώρα πρέπει να ορθοποδήσει. Φέρτε πρόταση στη βουλή, για να ξεβρακώσετε τους κλέφτες. Δεν θα την ψηφίσουν οι κλέφτες, όσοι ανήκουν στο λόμπι των κλεπτών-δωροληπτών.

1 σχόλιο:

Nikos είπε...

Συμφωνώ με τα παραπάνω αλλά αναρωτιέμαι: ποιος είναι αυτός που θα φέρει πρόταση στην Βουλή και ποιοι θα ψηφίσουν την κατάργηση του νόμου περί (μη) ευθύνης των υπουργών; Η ως τώρα πολιτεία των πολιτικάντηδων που εναλλάσσονται στους κυβερνητικούς θώκους δεν επιτρέπει καμιά ελπίδα. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Τα παλιά τα άλογα δεν μαθαίνουν νια περπατησιά. Και κάτι ακόμα που θεωρώ βασικό. Δεν θα με πείσει κανένα πλέον κόμμα, αν δεν καθαρίσει τα του οίκου του, αν δεν κάνει αυτοκριτική και (επώδυνη) αυτοκάθαρση. Τι θα λέγατε για παράδειγμα να παραιτηθεί (το όποιο δημοκρατικό κόμμα) – και μάλιστα σε ώρες οικονομικής κρίσης – από την επαίσχυντη ετήσια επιχορήγηση που παίρνει από το δημόσιο ταμείο; Πού ακούστηκε ελεύθερες ενώσεις πολιτών (τέτοιες είναι τα κόμματα) να ενισχύονται από τον κρατικό κορβανά; Αλλά τι λέω; Εδώ τα δυο μεγάλα κόμματα (απ' ότι διάβασα στον Τύπο) έχουν υποθηκεύσει τις κρατικές επιχορηγήσεις που "δικαιούνται" ως το 2016! Τέτοια διαχείριση των οικονομικών τους κάνουν... Συνεπώς «ο κακώς διανοηθείς περί των οικείων ουδέποτε βουλεύσεται καλώς περί των αλλοτρίων» (Όποιος χειρίσθηκε κακώς τις δικές του υποθέσεις, ποτέ δεν θα συμβουλεύσει καλώς για τις ξένες υποθέσεις).