Ο αριστερός δεν κολά αφίσες στις κολώνες, αλλά ιδέες στο νου και στις καρδιές των ανθρώπων.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Θα δούμε που το πάνε οι "εταίροι" μας!!

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εξέλιξη του ΚΚΕεσ. Υπήρξε κατεξοχήν Ευρωπαϊκό κόμμα. Πίστευε και πιστεύει στην Ευρώπη των λαών, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης και όχι των μονοπωλίων.

1. Όμως η ίδια η Ευρώπη απέδειξε με τη στάση της και ιδιαίτερα όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και κυρίως της διαπραγμάτευσης ότι είναι μονοδιάστατη πολιτική ενότητα ισχυρών συμφερόντων. Μάλιστα κατά τη διαπραγμάτευση το κάθε Ευρωγκρούπ συνέρχεται και επιβεβαιώνει ή επικυρώνει την άποψη ΣόΙμπλε που μαζί με τον Ντράγκι της ΕΚΤ και τη Λαγκάρτ του ΔΝΤ αποτελούν τους συντονισμένους θεματοφύλακες του συστήματος. Στο ΣΥΡΙΖΑ πολλοί πιστεύουν πως θα αλλάξει η Ευρώπη και άλλοι τόσοι πως θα παραμείνει ένωση μονοπωλιακών συμφερόντων.   
2. Ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας τις μέρες των διαπραγματεύσεων ενσάρκωσαν  τα οράματά μας, τις ελπίδες μας και αναπτέρωσαν την καταρρακωμένη εθνική μας αξιοπρέπεια. Κυρίως  με τη σθεναρή τους στάση αποκάλυψαν τους «εταίρους» μας, οι οποίοι αντιμετώπιζαν τους ανθρώπους μας σαν φορείς του έιτζ, την ώρα που ο  λαός μας βρίσκονταν στις πλατείες της χώρας μας και τους αποθέωνε! Δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να πιστέψουν οι «εταίροι» ότι οι Έλληνες τολμούν να διαπραγματεύονται! Το φαινόμενο είναι γι’ αυτούς πρωτόγνωρο, πρωτοφανές και πρωτάκουστο και γι’ αυτό προσπαθούν να αποδομήσουν τον Υπουργό Οικονομικών, έχοντας και  αρκετούς συμμάχους στο εσωτερικό της χώρας μας και μερικούς επίδοξους επιβήτορες της εξουσίας. Δεν μπορούν οι «εταίροι» να χωνέψουν πως ένας σαραντάρης αριστερός Πρωθυπουργός είναι τόσο χαρισματικός ηγέτης, ώστε να χειρίζεται τη λαϊκή εντολή με σθένος και περισσή υπευθυνότητα, βάζοντας σαν πρώτη προτεραιότητα να βγάλει απ’ το λαιμό της χώρας το σχοινί που της έχουν περάσει. Θα δούμε λοιπόν σύντομα πού το πάνε οι "εταίροι" μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: