Ο αριστερός δεν κολά αφίσες στις κολώνες, αλλά ιδέες στο νου και στις καρδιές των ανθρώπων.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Οι διαχειριστές της κρίσης.

Διαχειριστές της όλης πολιτικής κατάστασης τελευταία είναι οι δύο πολιτικοί σχηματισμοί που εναλλάσσονταν για δεκαετίες στη νομή της εξουσίας Ένα μεγάλο κομμάτι της παραδοσιακής δεξιάς, που υιοθέτησε άκριτα το νεοφιλελευθερισμό της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, μαζί με το εναπομείναν απολίθωμα του «σοσιαλισμού» και με «τη συνοδεία λαϊκών οργάνων», του νεοϊδρυθέντος «εθνοσωτήριου κόμματος» της «Δημοκρατικής «Αριστεράς», αποτελούν σήμερα στον τόπο μας την ΕΣΩ ΤΡΟΪΚΑ , που υλοποιεί κατά γράμμα τις εντολές της ΕΞΩ ΤΡΟΪΚΑΣ  και οδηγεί τη χώρα με γοργούς ρυθμούς  σε Εθνική Καταστροφή τέτοιων ιστορικών διαστάσεων, που θα ωχριά μπροστά της ακόμα και αυτή η Μικρασιατική.
 
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ Η ΧΩΡΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΣΩ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ!! Η ΕΣΩ ΤΡΟΪΚΑ προτιμάει να κόψει το επίδομα των πολυτέκνων και τα φάρμακα των καρκινοπαθών, παρά να φέρει στο φώς τις λίστες με τα ονόματα των φοροφυγάδων!! Αντίθετα τις αποκρύπτουν γιατί εκεί μέσα βρίσκονται οι ίδιοι και οι δικοί τους άνθρωποι, οι συνεργάτες τους!!   
Οι βάρβαροι
Η Ελληνική Τρόικα
περιέργως εμφανίζει τα χαρακτηριστικά που έδιναν οι πρόγονοί μας στους βαρβάρους: Οι ΒΑΡΒΑΡΟΙ λέγανε οι προγονοί μας υποτάσσονται , γιατί δε μπορούν να πούνε ΟΧΙ («δια το μη δύνασθαι την ου συλλαβήν λέγειν»). Γι’ αυτό η «φωνή της Ελλάδας» έχει γίνει «φωνή της ΕΞΩ τρόικας». Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης ξεσκούφωτοι,  χωρίς κουκούλες δηλαδή,  συμβάλλουν καθημερινά και ακατάπαυστα στα τηλεοπτικά παράθυρα στον «αγώνα για τη σωτηρία της Πατρίδας». Σκορπίζουν  το φόβο και τον τρόμο,  καλλιεργούν ακατάπαυστα φρούδες ελπίδες και ικανοποιούν  την εύλογη απαίτηση των Ελλήνων για κάθαρση και απονομή δικαιοσύνης «παρουσιάζοντας», καθημερινά φαινόμενα διαφθοράς που εξέθρεψε διαχρονικά το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας. Έχουν μεταβληθεί σε μέσα αδρανοποίησης και αποβλάκωσης του Λαού μας!!
Έχει μπλέξει το τραγικό, το γελοίο και το κωμικό
Πέρα από το ταγκό στοιχείο που καθημερινά βιώνουμε, υπάρχει και το γελοίο με το κωμικό της όλης υπόθεσης. Είναι η χαρμόσυνη είδηση που φέρνει ο «άγγελος» Σαμαράς κάθε φορά που επιστρέφει από τις Βρυξέλες!  Ο άγγελος της ΚΥΡΙΑΣ ΜΕΡΚΕΛ  Βοά σε όλους τους τόνους και μας διαβεβαιώνει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, γιατί «η Ελλάδα, θα μείνει στην Ευρωζώνη»!! Τα πράγματα πάνε καλά γιατί η Ελλάδα «απέχτησε πρόσωπο»!! Γιατί έμαθε επιτέλους να σέβεται τις δεσμεύσεις της και να τιμά τις υπογραφές της. Ξοφλάει δάνεια ακόμα και από το 1821 και δεν ανησυχεί που οι Γερμανοί «κάνουν το Γερμανό» για τα δάνεια και τις αποζημιώσεις που χρωστάνε στην Ελλάδα. Και αυτό το ξέρουν όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης. Έτσι αντιλαμβάνεται  η Ευρωπαϊκή ηγεσία την «αμοιβαία τήρηση των δεσμεύσεων»!!
Με τη χαρμόσυνη αυτή αγγελία  έχουν βάλει στον καναπέ και στην αναμονή ΕΝΑ ΜΕΓΆΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΛΛΗΝΩΝ. Περιμένουν και ελπίζουν  οι άμοιροι συμπολίτες μας να τους σώσει ο «από μηχανής θεός». Δεν ξέρουν βέβαια πως,  όποιος ελπίζει, δεν πρέπει να περιμένει.  Αγωνίζεται, ξεσηκώνεται και παλεύει για να μπορεί να ελπίζει, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΊ  η καταστροφή της χώρας και πιθανόν και της ΕΥΡΩΠΗΣ, για να μην αφήσουμε στην εξέδρα των επισήμων τιμώμενο πρόσωπο τον Ραϊχενμπάχ, για να μη δούμε ποτέ τους μαθητές μας με υψωμένο το χέρι να στρέφουν την κεφαλή τους και να χαιρετούν τον Καίσαρα με το γνωστό εκείνο των μελλοθανάτων ταυρομάχων: «Χαίρε Καίσαρ! Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: