Ο αριστερός δεν κολά αφίσες στις κολώνες, αλλά ιδέες στο νου και στις καρδιές των ανθρώπων.

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Περιβαλλοντικό έγκλημα στο Λιβαδάκι.

-->
ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»
Στο χωριό μας, που είναι λουσμένο στο πράσινο, κάθε καλοκαίρι ζούμε με την αγωνία των πυρκαγιών. Φαίνεται ότι πρέπει να ανησυχούμε πλέον και για τον κίνδυνο των πριονιών!
Με έντονη οργή πληροφορηθήκαμε όλοι την είδηση της κοπής εκατοντάδων ελάτων σε ένα από τα ομορφότερα τοπία του χωριού μας, στο Λιβαδάκι
.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει.
Προειδοποιούμε κάθε «ενδιαφερόμενο» ότι θα απαντήσουμε δυναμικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης ή «παραγραφής» του εγκλήματος.
Απέναντι στην κρατική αδιαφορία και ανικανότητα που οπλίζει τα χέρια των εμπρηστών και «υλοτόμων», οφείλουμε να ορθώσουμε τοίχος αντίστασης για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής μας.
Στο πλαίσιο αυτής της ανάγκης, ο σύλλογος μας:
1.             Αποφάσισε να υποβάλει μήνυση κατ' αγνώστων για το έγκλημα.
2.             Απαιτεί να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι, να χαρτογραφηθεί άμεσα η περιοχή που σφαγιάσθηκε, να κηρυχθεί αναδασωτέα και να απαγορευτεί η οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση εντός αυτής.
3.             Απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων, στην υλοποίηση του δασολογίου και του κτηματολογίου και στην αποτελεσματική επάνδρωση των υπηρεσιών που επωμίζονται την ευθύνη της προστασίας του περιβάλλοντος. Να δοθεί προτεραιότητα στην περιοχή μας ώστε να χαρτογραφηθεί και χαρακτηριστεί άμεσα ολόκληρη η περιοχή Λιβαδάκι.
4.             Καλεί όλους τους δημόσιους, δημοτικούς και συλλογικούς φορείς της Ναυπακτίας να καταδικάσουν το γεγονός και να εντείνουν την επαγρύπνηση για την αποφυγή αντίστοιχων περιστατικών.
5.             Αποστέλλει το παρόν στους συλλογικούς & δημόσιους φορείς και στα μέσα ενημέρωσης.
Η αδράνεια είναι συνενοχή.
Τώρα δοκίμασαν να σβήσουν τα δένδρα με πριόνια, αν τους αφήσουμε αύριο θα δοκιμάσουν με φωτιές.
Αν δεν αντιδράσουμε σήμερα ίσως αύριο να είναι αργά!
Ποιος αν όχι εμείς, πότε αν όχι τώρα!
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γραμματέας
Χρήστος Γ. Παπαδόπουλος      Γιάννης Ε. Ζωητός

Δεν υπάρχουν σχόλια: