ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Γιατί δε σκίσατε τα μνημόνια
και επιλέξατε να γίνετε
η τρίτη Μνημονιακή κυβέρνηση της Χώρας;?:?

Ο αριστερός δεν κολά αφίσες στις κολώνες, αλλά ιδέες στο νου και στις καρδιές των ανθρώπων.

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΜΕΡΟΣ Α΄
Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ενιαίο κόμμα τη στιγμή ακριβώς που η Αριστερά βρίσκεται στην ισχυρότερη θέση της από το 1944 και αποτελεί την ελπίδα μιας ολόκληρης κοινωνίας που εξοντώνεται καθημερινά από το Μνημόνιο και τους εκφραστές του. Είναι η ραχοκοκαλιά του Αριστερού προοδευτικού κινήματος στη χώρα μας.
Η πολιτική απόφαση που βγήκε από το ιδρυτικό Συνέδριο δεν αποτυπώνει μόνο την αριστερή φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτελεί υπεύθυνο και συγκροτημένο κείμενο μιας σύγχρονης και πολύπλευρης ανάλυσης της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας κατάστασης ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα εναγώνια ερωτήματα των πολιτών που σήμερα συγκροτούν το μπλόκ της απαλλαγής της χώρας απ’ τις μνημονιακές πολιτικές, που φτωχοποιούν το λαό και σκοτώνουν την κοινωνία μας.
Οι θέσεις  αυτές ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ αποκτούν χαρακτήρα δεσμευτικού πλαισίου για την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούν ασφαλή πυξίδα για το λαϊκό κίνημα που καλείται μαζικά να στηρίζει τις επιλογές της για την ανασυγκρότηση της χώρας.
ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΑ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
(Οι υπογραμμισεις σε όλο το κείμενο είναι δικες μου)
1.     ΤΙ ΘΑ ΚΑΜΕΙ Ο ΖΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΈΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΞΕΚΑΘΑΡΗ στην παράγραφο 13.1.
13. 1. «Ακυρώνουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα οικονομικής, κοινωνικής ανόρθωσης, παραγωγικής και οικολογικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα επουλώνει τα πλήγματα που έχουν δεχθεί οι εργαζόμενοι και θα αποκαθιστά σταδιακά τους όρους ασφαλούς εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης, με τους ανάλογους μισθούς και συντάξεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Πρώτο βήμα αποτελεί η αποκατάσταση στα προ του μνημονίου επίπεδα
 • ·        των εργασιακών σχέσεων,
 • ·        των συλλογικών διαπραγματεύσεων,
 • ·        του κατώτερου μισθού,
 • ·        της κατώτερης σύνταξης,
 • ·        του επιδόματος ανεργίας και
 • ·        των οικογενειακών επιδομάτων.
 • ·        Δεν θα αναγνωρίσουμε τις συνταγματικές και παράνομες ενέργειες της κυβέρνησης που οδήγησαν το τελευταίο διάστημα σε διαθεσιμότητα χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων και σε κατάργηση σημαντικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα. Στη δική μας προσέγγιση του δημόσιου ως μοχλού ανασυγκρότησης της χώρας όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν έχουν ρόλο και θα επαναπροσληφθούν».


2.     ΤΙ ΘΑ ΚΑΜΕΙ Ο ΖΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ?
ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ στην παρ. 13.2:
13. 2. «Αποτρέπουμε τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους. Επαναδιαπραγματευόμαστε τις δανειακές συμβάσεις και ακυρώνουμε τους επαχθείς όρους τους, θέτοντας ως πρώτο θέμα τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πραγματοποιώντας λογιστικό έλεγχο. Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ», απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι, υποθηκεύοντας τη χώρα. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει».
3. ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ  ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ??
ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
13. 3. «Υψώνουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση.
Δεν θα υπάρχει κανείς πολίτης:
 • ·         χωρίς το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για την επιβίωσή του,
 • ·        χωρίς περίθαλψη και κοινωνική προστασία,
 • ·        χωρίς πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της τροφής και της αξιοπρεπούς κατοικίας.
 • ·        Δεσμευόμαστε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας λόγω χρέους».

4. ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ??
ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην παραγ. 13.4.:
13. 4. «Προχωρούμε σε μια αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη αντιμετώπιση των ελλειμμάτων, προτάσσοντας την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και την περιβαλλοντικά ασφαλή ανάπτυξη, με στόχο τη σταδιακή αύξηση των μισθών και των κοινωνικών δαπανών. Συγκροτούμε πλήρες κτηματολόγιο και περιουσιολόγιο, για την αποκατάσταση της οικονομικής δημοκρατίας.
Τα δημόσια έσοδα θα προέλθουν:
 • ·        από τη φορολόγηση του πλούτου, των καθαρών κερδών, των υψηλών εισοδημάτων, της μεγάλης ακίνητης και της εκκλησιαστικής περιουσίας,
 • ·         από την ακύρωση των προνομίων της ολιγαρχίας και των πολυεθνικών επιχειρήσεων και
 • ·        από την ανάσχεση της ύφεσης της οικονομίας».

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ?

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΧΩΡΟ
ΚΑΙ  ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΙΑΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: