ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Γιατί δε σκίσατε τα μνημόνια
και επιλέξατε να γίνετε
η τρίτη Μνημονιακή κυβέρνηση της Χώρας;?:?

Ο αριστερός δεν κολά αφίσες στις κολώνες, αλλά ιδέες στο νου και στις καρδιές των ανθρώπων.

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Επινοείστε και εφαρμόστε νέες μορφές πάλης !

Κάποτε οι δάσκαλοι, το 1963, έκαναν 23 μέρες απεργία και γκρέμισαν την κυβέρνηση Καραμανλή! Τότε οι ημέρες απεργίας πληρώνονταν. Σήμερα αφαιρούνται από το μηνιάτικο. Οι ασκούντες εξουσία σε βάρος των εργαζόμενων σκέφτηκαν απλά και καθαρά: Αυτοί που συνήθως απεργούν είναι οι μη προνομιούχοι, οι μη έχοντες! Αν νομοθετήσουμε να μην πληρώνονται τις μέρες που απεργούν, τότε δεν θα μπορούν να αντέξουν απεργίες διαρκείας. Αυτό σημαίνει «έχω το μαχαίρι, έχω και το πεπόνι»! Νομοθετώ «αναλόγως»! 
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ξεπουλημένες στην κορυφή. Τα δευτεροβάθμια συνδικάτα, αγκυλωμένα σε παλιές πρακτικές και συχνά σε συντεχνιακές νοοτροπίες, αδυνατούν να προσανατολιστούν και αυτά «αναλόγως», αλλάζοντας ρότα. Παραμένουν πιστά στις παλιές πρακτικές. Στην απεργία!!!
Μια σύγχρονη αντίληψη θα ήταν να μην απεργούμε μέσα στο ωράριο, αλλά το Σάββατο ή την Κυριακή, να οργανώνουμε  κινητοποίηση του σωματείου μας σε συνεργασία με άλλα συγγενή και μη συγγενή επίσης πληττόμενα σωματεία, με αίτημα την ικανοποίηση των αιτημάτων από αυτή την Κυβέρνηση ή από την άλλη κυβέρνηση που θα τη διαδεχτεί.
Κάνουμε λοιπόν όχι «απεργία» για να εξαθλιωθούμε περισσότερο, αλλά κινητοποίηση στις μεγάλες πλατείες της κάθε πόλης και ζητάμε από το λαό την υποστήριξή του στα δίκαια, καθολικά και κυρίως μη συντεχνιακά αιτήματά μας.

Σταματήστε λοιπόν κύριοι συνδικαλιστές να ρίχνεται τουφεκιές στον αέρα! Οι εποχές έχουν αλλάξει. Αλλάξτε και σεις μεθόδους και τρόπους πάλης. Έχουμε μείνει πολύ πίσω!! Αντέχει ένας καθηγητής ή ένας δάσκαλος σήμερα 23 μέρες απεργία; Είμαστε στα καλά μας; Δεν έχετε ακόμα μάθει το σενάριο; 90% την πρώτη μέρα, 60% τη δεύτερη, 30% την Τρίτη και ΤΕΛΟΣ! Αλλά τι ΤΕΛΟΣ !! Θα κυνηγάνε όλους τους απεργούς οφειλές, οι δικαιούχοι και πήγαινε εσύ μετά να του πεις για απεργία! Δεν θα μας πιστεύει πια κανείς!! Αλλάξτε ρότα, μεθόδους και τρόπους πάλης!!
Και κάτι άλλο! Αναγκάστε τους να νομοθετήσουν ! Να απαγορέψουν με νόμο τις συγκεντρώσεις στις πλατείες σε πάνω από τρία άτομα. Αναγκάστε τους να βγάλουν το προσωπείο τους!!
ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΈΨΕΙ Ο ΛΑΟΣ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: