Ο αριστερός δεν κολά αφίσες στις κολώνες, αλλά ιδέες στο νου και στις καρδιές των ανθρώπων.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Στήριξη στον Μίκη Θεοδωράκη από 33 Βρετανούς βουλευτές


Στήριξη στον Μίκη Θεοδωράκη από 33 Βρετανούς βουλευτές

Ανταποκρινόμενοι, όπως δηλώνουν, στο κάλεσμα των Μίκη Θεοδωράκη και Μανόλη Γλέζου για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μετώπου υπεράσπισης του ελληνικού λαού έναντι των απαιτήσεων της τρόικα, 33 Βρετανοί βουλευτές, συνδικαλιστικοί ηγέτες και ακτιβιστές δηλώνουν ότι θα οργανώσουν κίνημα αλληλεγγύης και συλλογής υλικής βοήθειας.
Με επικεφαλής το βετεράνο αριστερό πολιτικό
 Τόνι Μπεν, όπως αναφέρει το protothema.gr, οι Βρετανοί που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία τονίζουν σήμερα με επιστολή τους στην εφημερίδα Guardian, ότι οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να υποχρεωθούν να πληρώσουν για μια κρίση για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι. Προειδοποιούν ότι η πολιτική που ασκείται από τους πιστωτές στην Ελλάδα θα ακολουθήσει και στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Στάση πληρωμών λοιπόν! Τώρα!



Ποια είναι λοιπόν τα χαρμόσυνα νέα; Ότι μια πτώχευση θα αποδειχθεί σχετικά ανώδυνη. Ο λόγος διττός:
Πρώτον, δεν είμαστε κατά μέσον όρο ούτε οι φτωχότεροι ούτε οι πιο υπερχρεωμένοι
. Δεύτερον, όσον αφορά τα χρέη του δημοσίου, αυτά βαραίνουν εμάς, ως άτομα, πολύ λιγότερο από όσο βαραίνουν τους ξένους.

Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας;
Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε. Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο,
αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ!! ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ !!


Μαθαίνουμε ότι οι βασικές συντάξεις και τα επικουρικά ταμεία δεν θα τα πειράξουν γιατί βρέθηκε λύση που λύνονται τα προβλήματα των  ελλειμμάτων. Υπολογίστηκε ότι με τα μέτρα αυτά θα μειώνεται ετήσια ο πληθυσμός της χώρας σταθερά και όσοι θα απομείνουμε θα γλιτώσουμε τη χρεοκοπία. Προτάθηκε λοπόν:

 

1.     Να καταργηθούν τα φανάρια στις διασταυρώσεις των οδών, να  αυξηθεί το όριο ταχύτητας εντός των κατοικημένων περιοχών στα 70 χιλ./ώρα και να τοποθετηθούν σε κάθε διασταύρωση επιλεγμένα μοντέλα-τροχονόμοι.



Θα προκύψει  μείωση του πληθυσμού κατά 2% ετησίως. Ήτοι 200.000 έλληνες οδηγοί θα κηδεύονται ετησίως. Μεγάλη οικονομία στα έξοδα του κράτους.

2.     Να ψηφιστεί η επαναφορά της θανατικής ποινής για αδικήματα διαπλοκής. Θα προκύψει μείωση πληθυσμού ετησίως στα δύο πρώτα τη της εφαρμογής του νόμου 4%, αφού οι δικαστές θα εκτελούν όλους τους άλλους για να γλυτώσουν οι ίδιοι